top of page

NEKI POMOĆNI METODI

DP 2 

 

Duboki PEAT 2 jedna je od najjednostavnijih metoda Spiritualne tehnologije, koja svoj značaj ispoljava posebno u radu sa tzv. intelektualnim klijentima, za koje je karakteristično da izrazito racionalizuju i zato slabije razlikuju misli od emocija.
Upravo razlikovanje misli i emocija predstavlja ključ rešavanja nekih sitaucija i uklanjanja naboja emocionalnih stanja.
Koristi se za brzu stabilizaciju, kod osoba koje se teže povezuju sa svojim emocijama, a pritom imaju problem da kontrolišu njihovo ispoljavanje.

Primeri primene DP2 metoda:
Nesiguran/na sam jer se plašim promene posla. "Izluđuju" me bolovi u nogama. Jako me nervira, kad moja supruga preglasno sluša muziku. Pobesnim kad me neko "iseče" u saobraćaju. Bojim se vode.

DP2.png

Čišćenjem gore navedenih i sličnih stanja i reakcija, DP2 povećava kvalitet života. 
Obradom pomoću DP2 metode, dolazi se do najdubljih sadržaja osnovnog problema, usmeravajući se prema suprotnoj strani realnosti.
Razlog  iskrivljene percepcije sebe i sveta su potisnute misli i emocije, koje se, kao program, ukorenjuju  u podsvest i tako određuju stavove i usmeravaju aktivnosti osobe.

METOD ISTOK-ZAPAD 

 

Metod istok - zapad, koristi se za otklanjanje neprijatnih iskustava, vezanih za sliku fiksiranu u subjektivnom psihološkom vremenu. Apstrahovanjem slike i prenošenjem emocije sadržane u njoj na mentalnu sliku trajektorije kretanja sunca horizontom, te vođenom manipulacijom tog kretanja, dolazi do slamanja veze između emocije zarobljene u mentalnoj slici i sadašnjeg trenutka. Bez te povezanosti, slika, kao ni emotivni naboj, koji je usidrila, ne može da opstane u sadašnjosti.

Metod je veoma brz i efikasan i omogućava klijentu slobodu mentalne kreacije, što doprinosi osećanju snage nad situacijom i problemom.

VEŽBE DISKREIRANJA MATERIJALNIH I NEMATERIJANIH SADRŽAJA

 

Diskreacija je suština spiritualne tehnologije.

Sve što osećamo i mislimo, naši stavovi i uverenja, naš doživljaj subjektivne realnosti, predstavlja odraz identiteta, koje smo tokom života usvojili. 

Diskreiranjem se oslobađamo "programiranih" tipova ponašanja. Ovo je od neprocenjivog značaja, jer je

uverenje = misao + emocija

Ovim vežbama spoznajemo da prostorom, mnogim emocijama, mislima, osobama, predmetima možemo po volji manipulisati u vlastitoj realnosti.

bottom of page